Hlavná stránka Blog Novinky Čistá škrtiaca klapka = efektívny chod motora

Čistá škrtiaca klapka = efektívny chod motora

10. 02. 2023
|
Kategória Novinky
Pro-Line Throttle Cleaner je špeciálny prostriedok na odstraňovanie karbónových usadenín a iných nečistôt z škrtiacej klapky a sacieho systému benzínových motorov.

Prípravok umožňuje odstránenie nečistôt spôsobujúcich zablokovanie škrtiacej klapky a mechanizmu zmeny dĺžky zberača. Tým sa eliminujú hlavné príčiny vlnenia motora pri voľnobehu a chvíľková strata výkonu, ku ktorej dochádza bezprostredne po preradení prevodového stupňa. Okrem toho prípravok odstraňuje nečistoty aj zo sacích ventilov, čo je dôležité najmä pri motoroch s priamym vstrekovaním paliva.

Dôsledky prítomnosti znečisťujúcich látok
  • strata energie
  • nerovnomerný chod motora
  • zvýšená spotreba benzínu
  • dusenie po zmene prevodového stupňa
  • štartovacie problémy
  • zastavenie pri voľnobehu
  • Prilepenie EGR ventilu
Príčiny znečistenia
Zdrojmi znečistenia sú výrony z kľukovej skrine, netesnosti mazacieho systému, spôsobené nadmerne vyťaženým turbodúchadlom a sekundárna cirkulácia výfukových plynov cez recirkulačný systém EGR.

Riešenie problémov tradičnou metódou
Donedávna si čistenie sacieho systému alebo telesa škrtiacej klapky vyžadovalo demontáž komponentov. Demontáž rozdeľovacieho potrubia je však pre mnohé motory časovo veľmi náročný, a teda aj nákladný proces. Náklady na takúto operáciu navyše zvyšujú potrebu výmeny tesnení sacieho potrubia. Odstránenie karbónových usadenín zo sacích ventilov malo za následok nutnosť prácnej demontáže hlavy valcov. Našťastie v poslednej dobe môžete vyčistiť sanie a plyn oveľa lacnejšie a rýchlejšie.

Pro-Line čistič škrtiacej klapky
Čistenie sacieho systému a telesa škrtiacej klapky pomocou odstraňovača je veľmi rýchle a jednoduché. Stačí z telesa škrtiacej klapky odstrániť prívodné potrubie vzduchu a pomocou dlhej sondy naniesť prípravok do zberača a priamo na škrtiacu klapku. Po 3 minútach naštartujte motor a zvýšte otáčky na cca 2500 ot./min., dávkujte prípravok do rozdeľovača a škrtiacej klapky. Na správne vyčistenie vyššie uvedených prvkov je potrebných asi 200 ml prípravku.

Pozornosť. Počas čistenia a bezprostredne po ňom neprekračujte 3000 otáčok za minútu.